Hvad er abdominal akupunktur?

Abdominal Akupunktur (BAA) er en smertefri microakupunktur- metode som er udviklet af professor Bo Zhi-Yun i 1992.

Abdominal akupunktur er en ”sikker, smertefri, yderst effektiv akupunkturmetode med øjeblikkelig synlige resultater” den kan anvendes til behandling af en lang række sygdomme.

Teknikken er et internationalt bevis på den succesfulde integration af kinesisk og vestlig medicin i en videnskabelig udvikling af kinesisk akupunktur.

Behandlingsmetoden er blevet anerkendt af TCM-bureauet og er blevet integreret i kinesisk akupunkturuddannelser siden år 2000. I traditionel akupunktur anvendes behandlingspunkter over hele kroppen, hvorimod abdominal (mave) akupunktur kun bruger punkter i maveregionen.

Disse abdominale punkter udgør en værdifuld tilføjelse til den traditionelle behandling og giver bedre muligheder for behandling af en lang række sygdomme i de indre organer.

Abdominal akupunktur anvender et nyt mediansystem, congenital channel system (CCS) der på dansk kan oversættes til "medfødt meridian systen" (MMS). Opdagelsen af dette har udvidet behandlingsområdet af klinisk akupunktur betydeligt, samtidig med at den terapeutiske effekt er blevet stærkt forbedret.

Amerikanske videnskabsmænds postulat, at der eksisterer en hjerne, udover den i kraniet, tyder på at være sand. Denne hjerne findes i abdomen (maven) og kaldes "the enteric brain" (tarmhjernen), altså en hjerne som findes i tarmsystemet, eller en hjerne med direkte relation til tarmsystemet. Begge hjerner fungerer i et tæt sammenspil.