Hvordan virker medicinsk akupunktur?

Den klassiske forklaring er at energikanaler, kaldet meridianer, flyder som floder gennem kroppen for at overrisle og nære vævene. En blokering af bevægelsen i disse energifloder virker som en dæmning, der opdæmmer blowet i visse dele af kroppen og begrænser det i andre dele.
Akupunkturnålene genetablerer det normale flow gennem meridianerne. Akupunktur behandlinger kan derfor hjælpe kroppens indre organer til at korrigere ubalancer i organernes stofskifte, stofoptagelse og aktiviteter omkring energiproduktion og -cirkulation gennem disse meridianer.

IMG_6622

Den moderne videnskabelige forklaring er, at n√•le i akupunkturpunkterne stimulerer nervesystemet til at udskille biokemiske stoffer i muskler, rygmarv og hjerne. Disse kemiske stoffer enten forandrer vores oplevelse af smerte eller udl√łser afgivelse af andre kemiske stoffer, som har indflydelse p√• kroppens indre selvregulerende system.
Den af akupunkturen forbedrede energi og biokemiske balance, igangsætter en stimulering af kroppens naturlige evne til selvhelbredelse og fremmer fysisk og psykisk velbefindende.